Är du en av alla som drömmer om att starta ett företag men känner dig lite osäker på om det verkligen kommer bära? Lugn – det finns en väldigt smart lösning, och det är konceptet egenanställning.

Enkel fakturering utan eget företag

Att vara egenanställd kan låta lite luddigt, men det är egentligen både enkelt och smidigt. Det handlar om att du kan köra igång ditt egenföretagande utan att behöva starta eget företag, och ändå kunna fakturera dina kunder på ett transparent och smidigt sätt. På det sättet kan du enkelt se om din idé bär och om du hittar de kunder du behöver, utan att du behöver sitta med all administration som det trots allt innebär att starta eget. Genom att registrera dig hos exempelvis det populära egenanställningsföretaget Frilans Finans kan du fakturera dina kunder och Frilans Finans tar hand om administrationen åt dig. För det jobbet tar de ut en liten procent, men det kan det helt klart vara värt med tanke på hur mycket du tjänar i form av tid. Du kan helt fokusera på din kärnverksamhet, och så länge du i förväg meddelar dina kunder att betalningen går via ditt egenanställningsföretag så kommer du kunna fakturera utan problem. Från den 1 mars 2022 kommer Frilans Finans även ingå kollektivavtal med fackförbundet Säljarnas, vilket skapar ännu mer trygghet för dig som använder dig av Frilans Finans tjänster.

Mängder med möjligheter

Att vara egenanställd kan verkligen vara det bästa av två världar för många, speciellt om du är osäker och vill testa din företagsidé innan du startar ditt eget företag. Du fakturerar alltså dina kunder som privatperson, och din lön betalas ut skattad och klar. Det enda du behöver tänka på är att vara transparent mot dina kunder så att de är medvetna om var fakturan kommer från, men egenanställningsföretag har de senaste åren blivit mer och mer populärt, vilket gör att många nu känner till konceptet. Du kan även fakturera kunder som befinner sig utomlands eller om du arbetar för plattformar som till exempel Upwork. Dock kan det förekomma särskilda regler i de fallen, men Frilans Finans finns alltid där med sin kundsupport för att hjälpa dig med dina frågor. Så fram till att du känner dig redo att starta upp ditt alldeles egna företag, kan en egenanställning vara den perfekta starten.