Som företagare är det mycket värdefullt att använda den bästa sortens marknadsföring för just sitt företag. Vilka medier och metoder som passar optimalt beror dels på vad du säljer, dels vilken målgrupp du har. Oavsett vilken bransch du tillhör är det A och O att ständigt hålla tummen på pulsen för att hänga med i utvecklingen, vara uppmärksam på köparnas önskemål och hitta innovativa vägar att nå ut till gamla och nya kunder.

För små som stora företag har tjänster där du skapar egen epostmarknadsföring snyggt och effektivt blivit populärt. Du har frihet att forma bild och skrift med tillgång till fotoarkiv och bra rådgivning och kan välja själv vilken tjänst du vill prenumerera på. Ett mindre, nytt företag kan till exempel börja med en enkel tjänst som inkluderar nyhetsbrev och enkäter medan ett mer allomfattande paket även kan innehålla testning av innehållet, flera språkalternativ och avancerade enkäter.

Skapa intresse med rätt budskap

Det är ett faktum att svenskar blivit alltmer reklamtrötta under de senaste åren. Framförallt beror det på att många upplever reklamen de får som irrelevant och inte värd att ägna en tanke åt. Med nyhetsbrev, enkäter och epostmarknadsföring är det därför viktigt att du ger ordentlig uppmärksamhet åt vad som kan intressera och locka. Försök att komma med bra erbjudanden eller varför inte utlysa en tävling? Med en snygg design och fina bilder drar du blickarna till dig med automatik, och om du sedan kan komplettera med ny, relevant information eller en specialrabatt blir eposten något kunden vill öppna varje gång.

Tänk också på att du kan blanda olika medier och marknadsföringsmetoder för extra bra resultat. Priset för din tävling kan till exempel vara en profilprodukt, och du kan be människor svara på en enkät i utbyte mot en extra rabatt som kommer avslöjas i nästa nyhetsbrev. Delta i mässor eller skapa ett eget event och skicka ut snygga inbjudningar till din målgrupp. Genom att variera det du skriver blir kunden ständigt överraskad och det kommer skapa en nyfikenhet som ger dina utskick positiv uppmärksamhet.